Σκληροθεραπεία

Tί πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία;

Η σκληροθεραπεία είναι μια μακρά διαδικασία που ξεκινάει με την έγχυση του φαρμάκου και συνεχίζει με την επούλωση που προάγει ο οργανισμός και οδηγεί σε ίνωση των κατεστραμμένων φλεβών και εξαφάνιση αυτών.

Κάθε συνεδρία σκληροθεραπείας συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του 50 έως 80 τοις εκατό των εγχυόμενων φλεβών.

Πονάει η διαδικασία;

Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση κράμπας για ένα έως δύο λεπτά όταν εγχέονται μεγαλύτερες φλέβες.
Μετά τη θεραπεία θα σας ζητηθεί να φορέσετε ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης ώστε να διατηρήσουμε τις ευρυαγγείες κλειστές

Μπορεί να εμφανίσετε ορισμένες παρενέργειες μετά τη σκληροθεραπεία.

• Έγχυση μεγαλύτερων κιρσών μπορεί να τους κάνουν σκληρούς στην ψηλάφηση για αρκετούς μήνες πριν υποχωρήσουν.

• Μπορεί να εμφανιστούν ανυψωμένες κόκκινες περιοχές στα σημεία της ένεσης και θα πρέπει να εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες.

• Στα σημεία της ένεσης μπορεί να παρατηρηθούν καφέ γραμμές ή κηλίδες στο δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εξαφανίζονται μέσα σε τρεις έως έξι μήνες, αλλά μπορεί να είναι μόνιμες περίπου στο πέντε τοις εκατό των περιπτώσεων.

• Μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες γύρω από το σημείο της ένεσης και μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή εβδομάδες.

Γενικά, οι ευρυαγγείες ανταποκρίνονται στη σκληροθεραπεία σε τρεις έως έξι εβδομάδες και οι μεγαλύτερες φλέβες ανταποκρίνονται σε τρεις έως τέσσερις μήνες. Εάν οι φλέβες ανταποκριθούν στη θεραπεία, δεν θα επανεμφανιστούν.

Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστούν νέες φλέβες με την πάροδο του χρόνου και, εάν χρειαστεί, μπορείτε να επιστρέψετε για επιπλέον ενέσεις.

Μερικοί (λιγότερο από 10 τοις εκατό) των ατόμων που κάνουν σκληροθεραπεία δεν ανταποκρίνονται καθόλου στις ενέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να επιχειρηθούν διαφορετικές λύσεις ή διαφορετική μέθοδος, όπως δερματική θεραπεία με λέιζερ.

Δεν θα μπορείτε να υποβληθείτε σε θεραπεία σκληροθεραπείας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή είστε κλινήρης. Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τον τοκετό για να μπορέσετε να εξεταστείτε για αυτή τη διαδικασία.

close
type characters to search...
close