Πόνος στα πόδια στο περπάτημα – Διαλείπουσα Χωλότητα (Αρτηριακή ανεπάρκεια)

Η διαλείπουσα χωλότητα είναι μια κλινική διάγνωση που κλασικά περιγράφεται ως ένας εξουθενωτικός πόνος ή κράμπα, αισθητός στη γάμπα, τον μηρό ή τους γλουτούς. Προκαλείται συνήθως με το περπάτημα και ανακουφίζεται έπειτα από μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης.

Η διαλείπουσα χωλότητα προκαλείται από στένωση ή απόφραξη μιας ή περισσότερων από τις αρτηρίες που αιματώνουν το προσβεβλημένο πόδι ως αποτέλεσμα της αθηροσκλήρυνσης. Αυτές οι βλάβες προκαλούν μειωμένη ροή αίματος στους μύες των ποδιών. Η ροή του αίματος είναι συχνά επαρκής όταν ξεκουράζεστε, αλλά κατά το περπάτημα η ζήτηση για αυξημένη ροή αίματος από τους μύες τελικά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα τον πόνο στο πόδι λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος. Η απόσταση που μπορεί να περπατήσει ο ασθενής χωρίς διακοπή – απόσταση χωλότητας – ποικίλλει ελάχιστα από μέρα σε μέρα, αλλά μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους μύες, όπως το ανέβασμα μιας σκάλας ή το περπάτημα σε ανηφόρα, θα έχει ως αποτέλεσμα ο πόνος να εμφανίζεται πιο γρήγορα από ό,τι όταν περπατάτε στο σπίτι.

Η διαλείπουσα χωλότητα συνδέεται στενά με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού.
Στο Εlite vascular center, η εξέταση και η θεραπεία σας θα στοχεύουν τόσο στη βελτίωση της απόστασης βάδισης με φαρμακευτική αγωγή στοχεύοντας και στη βελτιστοποίηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου π.χ. διαβήτη, υπέρτασης, καπνίσματος, παχυσαρκίας, όσο και με παρεμβατικές μεθόδους όπως η αγγειοπλαστική (μπαλονάκι) και η χειρουργική επέμβαση παράκαμψης.

close
type characters to search...
close